“Intet nyt er godt nyt”. Det er overskriften det næste års tid, hvis du har en søn, der lige er startet på efterskole.


Trøst dig med, at I er rigtig mange. Hvert år starter næsten 30.000 unge mennesker på efterskole. I er mange mødre, der venter på at høre noget fra jeres drenge.

Vi vil derfor gerne tage opgaven på vores skuldre…


Vi er trods alt medskyldige, når det kommer til det med at aflede din søns opmærksomhed og sørge for, at han har travlt med at lære nye mennesker at kende, udvide sin horisont og finde sin helt unikke plads i fællesskabet.

Det hele tager tid.

Men hvor ville det være dejligt med en mail i ny og næ, ikke sandt?

Her er den mail, din søn har overvejet at skrive, men ikke har kunnet samle sig om at skrive til dig:


Hej mor

Vi havde glemt min tandbørste… Jeg opdagede det mandag morgen. Heldigvis havde Toke en ekstra med.

Her er godt. Jeg bor sammen med Adam, du mødte ham, da du afleverede mig. Han har god musiksmag og altid en masse chips og slik med hjemmefra.

Vi har haft en overfed introuge og nok også derfor, jeg ikke fik skrevet til dig før nu. Da du var kørt hjem, lavede vi speeddating med alle fra hele skolen. Jeg kunne ikke huske nogen navne.

Lærerne er søde, der er en, der er lidt streng, men det går ok med ham. Resten er sjove og lidt mærkelige. Det er slet ikke, som da jeg gik i 9. klasse.

Hey mor, gæt hvad? Jeg har både spist røget laks, vasket tøj (mine strømper blev godt nok lyseblå) og gjort toiletter rene. Det er lidt hårdt med alle de nye ting, jeg skal, men heldigvis får vi også lov til bare at slappe og hænge ud sammen og bare snakke.   

Hils far og Bella (nu kan hun jo ikke spise mine sko længere).

Hilsen Lars

Ps. Må jeg få flere lommepenge næste måned?

Hvorfor din søn aldrig skriver og fortæller noget


Med pigerne er det lidt anderledes. Oftest, i hvert fald. Men vores erfaring siger os, at når drengene har det godt, er der slet ikke behov for at kommunikere så meget med dig derhjemme.

Det kan være svært for dig derhjemme ikke at høre noget overhovedet, når din kollega fra arbejdet konstant bliver opdateret om sin datters gøren og laden på en anden efterskole.

Men vi kan bare fortælle dig, at din søn har det godt.

Og han har alt for travlt til at skrive….

For travlt med at skabe nye relationer, lære nye vaner og øve sig på  sin nye hverdagsrytme. Og så er der altså også mange piger. Rigtig mange piger. Og de kræver en del mental overskud på kontoen.

Så kære mor, det er helt normalt.

Læn dig tilbage, vi lover at give dig besked, hvis der er noget, du bør vide. Og så skulle vi hilse fra din søn og sige, at han kommer hjem næste weekend og har masser af vasketøj og erfaringer med hjem.