Til dig, der brænder for at spille og optræde med musik.


Det her linjefag er skabt til dig, der brænder for at spille og optræde med musik. Vi tillader os at nørde helt igennem og forsvinde ind i musikkens verden sammen. Uanset om du er nybegynder eller øvet, får du noget ud af faget.

Kan du heller ikke få nok musik?


På Nørre Åby Efterskole er der musik. Og så er der musik. For uanset om du vælger linjefaget musik eller ej, er her masser af musik. Fra anlægget, fra en guitar i opholdsstuen eller fra salen, hvor der bliver danset. Vi håber sådan set bare, at du elsker musik. Men har du lyst til at spille og arbejde mere med musik, har vi linjefaget her til dig.

Sammenspil for de erfarne og de mindre erfarne


Vi vil gerne udfordre dig. Og vi vil gerne gøre dig til en endnu bedre musiker, end du allerede er nu. Og det uanset om du er nybegynder eller har spillet i flere år. Vi har alle hver vores musikalske baggrund, og det er lige præcis det, der gør musik på efterskolen til et stærkt fag. Vi skaber et fælles musiksprog.

Du kommer til at spille sammen med andre på dit eget niveau. Det er nemlig ikke altid sjovt at spille sammen med andre på meget forskellige niveauer. Derfor er der både en periode kun for de erfarne og en periode kun for begyndere. Samtidig skaber vi plads til, at den erfarne guitarist og den nye trommeslager kan lave fed musik sammen.

Vesterdal Festival


Vi optræder også på Vesterdal Festival sammen med seks andre efterskoler. Vesterdal Festival giver dig en oplevelse for livet med fem scener, professionelle lydfolk og inspiration fra de andre efterskoler og deres musikalske præstationer.

Er du klar til at gå på scenen?


Vores musik kommer ud over scenekanten. Både herhjemme og ude i byen. Hvert år mellem jul og påske øver vi på vores egen store forestilling på Nørre Åby Efterskole. Det er en forestilling, vi laver helt fra bunden sammen med elever fra dans, design og teater og drama. På musikholdet får du til opgave at stå for den musikalske del af forestillingen sammen med de andre på holdet.

Begynderguitar


Ja. Du kan lære at spille guitar her hos os. Selvfølgelig kan du det. Hvert år har vi en periode på et par måneder, hvor du kan få undervisning i guitar på begynderniveau. Du behøver slet ikke at kunne spille noget som helst. Vi starter fra starten . Det er begynderguitar.

Vi indspiller vores fælles musikalske minder


Selvfølgelig skal du opleve processen med at indspille musikken. Det er en helt særlig oplevelse. Det gør dig og de andre ekstra opmærksomme på de små detaljer og de store udtryk.

Vi indspiller hvert år de helt særlige sange. Det er nogle af de her sange, der bliver til musikalske minder. Minder, der vækker følelser i mange år efter. Måske for evigt.

Er du optaget af den tekniske del, kan vi fortælle, at vi bruger Logic Pro X til indspilningen (men vi har også Pro Tools på vores iMacs). Følg os på Spotify, hvor vi lægger musik op.