Går du med en skuespiller i maven, eller synes du bare det der med teater virker rigtig spændende?


Hamlet, Moulin Rouge eller Skam. Teater, musical eller film. Vi elsker skuespil og drama her på Nørre Åby efterskole. Hvis du også brænder for at stå på en scene, er linjefaget Teater og drama lige noget for dig.

Her kan alle spille teater (og blive bedre til det)


Hos os kan alle spille teater, og uanset dit niveau vil vi udfordre dig og udvikle dit talent på scenen. Dine gode sider bliver bedre. Og din timing og dit udtryk bliver bedre, dybere og stærkere. Hvem ved, måske graver vi et ukendt talent frem hos dig. Det er sket før.

Bliv fortrolig med teaterfaget


Når du vælger linjefaget Teater og Drama vil du med det samme lære teatergenrer som naturalistisk teater, episk og visuelt teater, improvisation, filmskuespil, musical og revy at kende. Vi leger, og vi øver os. Vi tager på kurser og ekskursioner. Alt sammen for at forstå dramaturgien og teaterforløbet.

En del af en kreativ gruppeproces


Som teaterelev her på Nørre Åby Efterskole bliver du en naturlig og vigtig del af den kreative proces i forhold til at skabe en forestilling. Vi arbejder med gruppedynamik, arrangement, karakter- og replikarbejde. Og hvert forløb munder ud i en film eller en forestilling - enten her på skolen eller som turne.

Input udefra


Vi inviterer inspirerende og kreative input hertil hvert år. I løbet af året får vi et eller
flere besøg udefra. Vi har blandt andet haft besøg af en skuespiller, en stagefight-instruktør og en make-up-artist. Og så besøger vi selvfølgelig også et professionelt teater, hvor vi ser en af deres forestillinger og får lov til at komme backstage.

Skolens store teaterprojekt


Mellem jul og påske arbejder vi hvert år på ét bestemt projekt: den store forestilling. Her arbejder vi sammen med musik, dans og designholdet frem mod otte store forestillinger. Manuskriptet er selvfølgelig vores eget og skrevet i et samarbejde mellem relevante lærere og elever fra forfatterlinjen.