En mulighed for at gøre tingene lidt anderledes end til hverdag.


Når vi taler om emneuger- og dage her på efterskolen. Så mener vi det. Vi slipper tøjlerne og fordyber os i emner, der giver os en større forståelse og erfaring i matematik, dansk, engelsk, samfundsfag og tysk. Her er et par eksempler på tidligere emneuger.

Arkitekt-konkurrence


Eleverne gav deres bud på, hvordan en moderne lufthavn, svømmehal, osv. kunne se ud - fra tegnebræt til modelplan.

Travel Agencies


Her lavede eleverne deres egne rejsebureauer og solgte rejser til eksotiske feriemål.

Øst/vest-dag


Eleverne var med til at bygge en kæmpe mur og indrette små minisamfund på hver side, da vi opdelte skolen i Øst- og Vesttyskland.

”Borgen”


Alle elever fik faste rollekort og fik til opgave at danne deres egne politiske partier, føre valgkamp – med alt, hvad der hører til som spindoktorer, nyhedskanaler, partilederdebatter, Ritzaus bureau, meningsmålinger – og til sidst valg af skolens nye statsminister.

Reklameprisen: Guldkorn


I denne emneuger lavede eleverne deres egne reklamebureauer og reklamerede for forskellige produkter. De mange reklamefilm og reklameannoncer indgik til sidst i et stort ”award show”, hvor de bedste reklamer fik ”Guldkorn-prisen”.

Reportage-konkurrence


Eleverne lavede både skrevne- og levende reportager fra Nørre Åby by – nogle elever var på besøg i børnehaver og fritidsordninger, mens andre lavede indslag fra byens genbrugsforretninger, sportshaller osv.

Oplevelsesemnedage - udfordring og fuld fokus


På skolen vil du i løbet af et skoleår også deltage i vores populære og helt særlige oplevelsesemnedage. Det er dage, hvor der er fuld skrue på udfordringerne og fokus på emnet.

NÅE-anderledes


NÅE-anderledes er en helt særlig og årligt tilbagevendende begivenhed på skolen. Vi forbereder og afholder en særlig festival for udviklingshæmmede børn og unge. Som elev er du i høj grad med til at stå for afviklingen af dagen. I 2011 vandt vi ”Handicapprisen” – en pris, der hvert år tildeles en person, virksomhed eller organisation, der i særlig grad har ydet en indsats for handicappede i Middelfart kommune. Det er vi meget stolte og glade for.

Aktiv-/passivdag


Fordi ethvert valg også er et fravalg af noget andet. Hver elev starter dagen med at tage et individuelt valg (aktiv/passiv), der bestemmer resten af dagen. De aktive er ekstremt aktive, og de passive ekstremt passive. Ingen får mulighed for at vælge om, når først man har sat et kryds på sedlen - ligesom man heller har mulighed for at møde hinanden holdene imellem. Først når dagen er slut, mødes de aktive og passive – og oplever, at et valg også altid er et fravalg af noget andet.

Midnatsjulegudstjeneste


Et særligt fint arrangement sent om aftenen lige før jul, hvor eleverne i tæt samarbejde med skolens musiklærer arrangerer en julegudstjeneste i den lokale kirke. Enkelte elever synger sange til tonerne af det store kirkeorgel, andre læser digte højt i de smukke omgivelser.

Superdøgn


Superdøgn er altid et sjovt og udfordrende døgn at deltage i. Her dyster eleverne i skøre og skæve konkurrencer i 24 timer i træk. Jep. 24 timer.

Extreme dag


En ekstrem dag. Uden omsvøb. Denne dag prøver eleverne kræfter med ting, de aldrig havde prøvet før og nok aldrig prøver igen.

Wellnessformiddag


Fordi det har vores elever da fortjent. Her får I blandt andet lagt ansigtsmasker, modtager og giver massage og kobler af fra hverdagens stress og jag.

Gør noget godt for andre


Vi kan gøre så meget i fællesskab. Og det viser eleverne blandt andet denne dag. Et udfordrende og tankevækkende arrangement, hvor eleverne ”sælger” deres arbejdskraft til lokale virksomheder for at tjene penge til et godt formål. I 2013 donerede vi knapt 10.000 kr. til organisationen ”HopeNow”, der kæmper for en bedre hverdag til de mange kvinder, som lever et forfærdeligt liv i Danmark som følge af menneskehandel.