Det betyder noget at lytte, fortælle og synge i fællesskab. Så det gør vi hver formiddag.


Hver dag synger vi sammen. Og fortæller historier til hinanden. Det er formiddagssamlingen. Det er her, hvor du for alvor mærker, hvad det vil sige at være en del af et større fællesskab.

Formiddagssamlinger


Din hjerne har brug for pauser i løbet af dagen. Det får den. Og når du har holdt din velfortjente formiddagspause, mødes vi i vores foredragssal. Til formiddagssamling. Formiddagssamlingerne varer tyve minutter, og vi starter altid med en sang. Hver formiddagssamling er lidt anderledes end den forrige.

Vi giver gode historier til hinanden


Hver dag er der en person, der fortæller noget. Nogle dage er det en lærer, der står for vores samling. Det kan også være Kåre, skolens forstander. Og engang imellem er der også elever, der beder om ordet. Det handler om at give noget af sig selv - en historie - og at inspirere og fortælle helt indefra.

Det har givet os udsyn og indsigt gennem tiden. Intet emne er for stort eller for småt. Vi har hørt om vandreture i Tanzania, om “det arabiske forår”, om James Bond, om at være ansat i Harald Nyborg, om musik, teater, fodbold og meget mere. Og bare rolig, der er stadig uendeligt mange ufortalte historier i ærmet til dit efterskoleår.

At synge sammen er en vigtig del af vores fællesskab


Vi starter hver formiddagssamling med en sang. Det betyder meget for vores sammenhold og fællesskab, at vi synger sammen. Nogle er vant til at synge i kor, mens andre aldrig har prøvet det. Vi lover dig, at det føles godt. Bare vent.

Vi synger alt. Vi synger årstidssange, kulturelle sange og sange fra radioen eller spotify. Du vil selvfølgelig komme til at lære de mest populære efterskolesange, men også mange andre sange, der er vigtige for dansk kultur og historie.

Sange, du vil kunne udenad


Vi synger sange som “Gi’ Os Lyset Tilbage” og “Livstræet”. Vi har sange til specielle lejligheder, og så har vi en helt særlig fødselsdagssang. Vi glæder os til at synge den for dig også.

Hver årgang får også en særlig sang, årssangen. Den er kun til jer. Og den vil komme til at betyde noget helt særligt for dig og de andre på din årgang. Den sang kan altid synges - ligegyldigt hvor I er henne. Og det er også denne sang, I som samlet flok vil synge den sidste dag. Den sidste dag på efterskolen.