Vi tror på, at god mad gør en kæmpe forskel for dig hver dag.
Undskyld på forhånd, hvis vi kommer til at forkæle dig lidt på madfronten. Men vi tror ikke på, at du lærer optimalt på tom mave. Så vi har meget fokus på maden.
Vi elsker hjemmebagt brød, lækre råvarer og miljøet
Jamen, det gør vi. Altså elsker hjemmebagt brød, lækre råvarer og vores miljø. Derfor bager vi selv vores brød. Det betyder, at du ikke skal blive overrasket, hvis rugbrødet stadig er lunt og friskbagt, når vi spiser. Udover rugbrød spiser vi også boller og franskbrød, som vi selvfølgelig også bager selv.
Og nej, vi smider ikke bare resterne ud
Vi gør faktisk en dyd ud af at smide så lidt mad ud som overhovedet muligt. Vi har respekt for miljøet og omtanke for vores forbrug her på Nørre Åby Efterskole. Det vil vi gerne give videre. Så få nu ikke et chok, hvis du en dag får friskbagte boller med ris eller rugbrødstern i. Det smager både godt og giver god mening.
Æblekage fra lokale avlere
Efterskolen ligger i Nørre Åby. Det betyder noget for os. Derfor køber vi så vidt muligt ind lokalt, da det giver god mening for både natur og nærmiljø. Det gør jo så heller ikke noget, at vi får hjemmelavet æblekage til aftenforfriskningerne, vel?
Særlige behov eller fødevareallergier
Hvis du er vegetar, vil du sagtens kunne spise med hos os. Bare fortæl os det. Vi tager naturligvis også hensyn til specielle behov eller fødevareallergier.
De seks måltider på efterskolen
Du kan få vand, the og kaffe til alle måltiderne her på skolen. Om aftenen serverer vi også økologisk mælk.
Morgenmad
Vi har særligt fokus på morgenmaden hos os. Ikke at vi glemmer de andre måltider. Men hos os skal alle spise morgenmad. Det handler om resten af din dag. Vælg hver dag mellem yoghurt, A38, havregryn, hjemmelavet müsli, ymerdrys og corn flakes. Hvis du ikke er til skemad, kan du også vælge friskbagte boller med ost, pålæg eller marmelade.
Formiddagsmad
For at holde energiniveauet oppe i løbet af vores formiddage, serverer vi hjemmebagt rugbrød og boller eller franskbrød med forskellige oste og pålægsfade til.
Middagsmad
Et af vores yndligstidspunkte på dagen. Måske, fordi dagens hovedmåltid bliver serveret her. Og det er oftest varm mad. Her får du god, nærende og inspirerende mad. Vores køkkenleder forsøger at lave mad, alle kan lide. Samtidig får alle også lov til at prøve nye ting. Vi håber, du er med på at smage mad fra hele verden. Vi får blandt andet hjemmelavet coleslaw og pulled pork den ene dag og Indisk Pad Thai den anden dag. Menuen er en blanding af god gammeldags mormormad, fiskeretter og grønne vegetarretter.
Eftermiddagsforfriskninger
I løbet af eftermiddagen serverer køkkenet hver dag eftermiddagsforfriskninger som for eksempel pølsehorn, kanelsnegle, gnaveboller og frisk frugt.
Aftensmad
Har du hørt om vores berømte tunsalat? Det er faktisk noget, tidligere elever taler om i mange år efter deres efterskoleophold. Så vi er sådan lidt stolte af den. Til aftensmad luner vi resterne fra middagsmaden og supplerer med for eksempel en lun leverpostej og så den her berømte tunsalat. Der er altid hjemmebagt rugbrød og pålægsfade til aftensmaden.
Aftenservering
Vi tager os altid tid til hygge og en snak om aftenenen. Her serverer vi frugt, kage og for eksempel knækbrød.