Oplev storbyen Berlin og de østrigske alper på ægte efterskolemanér.


I løbet af dit skoleår her på efterskolen kommer du på to udlandsture. Den første går til Berlin, hvor vi tilbringer tre kulturelle dage i den hippe storby. Og den anden tur går til Alpendorf-Wagrain området i Østrig, hvor du får lov til forbedre dig og give den gas med de andre på pisterne.

Berlin: Brandenburger Tor, Unter den Linden og karaoke til Rammstein


Du kan roligt glæde dig til turen til Berlin, som vi rejser til allerede i efteråret. Vi kører derned i busser - starter tidligt og lander på vores destination sidst på dagen. På de tre dage, vi er i Berlin, vil du opleve storbyens museer og seværdigheder som Mauermuseeum, stasifængslet, DDR-museet, Berliner Unterwelten, Brandenburger Tor og Unter den Linden.

Vi udfordrer dig selvfølgelig på tysk og har før bedt vores elever om at synge karaoke til Rammstein eller bestille en Curry Wurst (på tysk, naturligvis), mens du bliver filmet. Nu er du advaret. Du får selvfølgelig også mulighed for at shoppe og opleve Berlin om aftenen . Ligesom vi garanterer for kreative indslag og skøre ideer undervejs på turen.

Østrig: udfordringer på pisten og masser af fællesskab i Alpendorf-Wagrain området


Der er bare en helt særlig ting over busturen fra Nørre Åby til hotellet “Schlosshof” i Sankt Johan. I bor på 4, 6 eller 8 mands værelser - på nær 16 heldige piger, der får lov til at bo sammen i “Tårnværelset”.

Om du er til alpin, snowboard eller ikke har prøvet noget af det før, så får du den undervisning, som du har brug for. Vi inddeler jer efter niveau, og tildeler lærere og instruktører til hvert hold. Skiområdet er stort, så der er pister til begynderne og til de erfarne. Som i virkelig mange pister.

Hver formiddag kører du sammen med dit hold på 8-12 elever og 1-2 lærere. Vi går hele tiden efter at forbedre os, og derfor vil holdene ændre sig i løbet af de fem dage. Det giver dig chancen for at blive bedre på pisten og ikke mindst at få nye venner.  Om eftermiddagen får du mulighed for at køre på egen hånd i hold på minimum 3 elever.

Når vi er færdige på pisterne, tager vi tilbage til hotellet. Her spiser vi en tre retters menu og taler om dagens styrt og sjove episoder ude i sneen. Du vil komme til at elske aftenerne på skituren ligeså meget som dagtimerne. Nogle aftener måske endnu mere. Vi bruger aftenen sammen i opholdsstuerne, hvor vi spiller brætspil, ser billeder fra dagen og bare flader ud. Vi lover, at du ikke kommer til at kede dig, og disker selvfølgelig op med lidt underholdning og ting at lave om aftenen.

Du får fem dage på ski eller snowboard. Og en oplevelse for livet. Det er en intens tur, der vil rykke dig – ikke kun på brædderne, men også menneskeligt. Efter turen venter der en stor brunch hjemme på skolen og en velfortjent forlænget weekend.