Weekender på efterskolen er lig med tid til at være sammen og lære hinanden at kende.


Du er velkommen til at blive på efterskolen i weekenderne. Det er der rigtigt mange, der gør. Måske, fordi vi hygger os så meget. Langt de fleste weekender er frivillige, mens nogle få er obligatoriske.

Mulighed for at lære hinanden at kende på en anderledes måde


Når du bliver på efterskolen i weekenden vil du opleve helt andre ting, end dem du møder i hverdagene. Derfor synes vi, at det er en rigtig god ide at blive. Og det er ikke kun os. Oftest bliver mellem 30 og 80 elever i weekenden.

Weekender hvor du skal være her


Langt de fleste weekender er frivillige. Men vi har også arrangementer i weekender, hvor du skal være her. Det er blandt andet din kontaktgruppeweekend, Efterskolernes Dag, og når vi holder NÅE Anderledes Festival. Dem fortæller vi dig meget mere om, når du starter her.

Forældreweekender


To gange i løbet af dit skoleår holder vi forældreweekend for at vise dine forældre, hvad det vil sige at gå på efterskole. En forældreweekend er sjov, anderledes og hyggelig. Den første forældreweekend plejer at ligge i starten af skoleåret, mens vi inviterer dine forældre igen ved juletid (vi skal jo have hjælp til det med julepyntet, ik?).

Hvad vi også finder på i weekenderne i løbet af året


Hvordan ser en typisk weekend på Nørre Åby Efterskole så ud? Tja, det er faktisk lidt svært at sige helt præcist. Du er altid med til selv at sætte dit personlige præg på weekenden sammen med de andre, der også bliver her samme weekend. Men vi har selvfølgelig også nogle ideer og i løbet af året vrimler det med temaweekender og særlige arrangementer. Noget der giver stemning og liv på skolen. Her er et par eksempler på særlige weekender:

Bryllupsweekend


En festlig weekend for dig og de andre, der vælger at blive denne weekend. I deltager i en fiktiv bryllupsfest og får tildelt en rolle i bryllupsfesten. Måske bliver du præsten, måske bliver du den fulde onkel, der skal holde en kikset bryllupstale. Eller hvem ved, måske ender du med at blive gift i løbet af weekenden?

Lillebælt Halvmarathon


I starten af maj deltager vi i det store broløb, Lillebælt Halvmarathon. Vi har altid nogle seje lærere og elever, der vælger at løbe de 21 km over Lillebælt. Og de har brug for et stort heppekor. Denne weekend tager alle, der er på skolen, til Middelfart for enten at løbe eller heppe.

Omvendt døgn


Vi kan ikke længere huske, hvem der fandt på den her ide. Men det er sjovt og en meget anderledes weekend. Bliver du denne weekend vil du være med til at bytte helt rundt på en almindelig dag - morgenmad om aftenen og omvendt, fodboldkamp med pandelygter om natten, osv.

Superbowl


Vi har ét krav til dig den her weekend. Og det er, at du ikke lægger dig syg næste dag, men kæmper dig igennem mandagen - du må gerne være træt, det er vi andre også. Superbowl er den aften, hvor du sammen med os andre holder dig vågen og ser superbowl og nørder amerikansk fodbold det meste af natten.