Kære mor og far.Vi vil rigtig gerne vise jer, hvordan vi har det.Knus fra Nørre Åby Efterskole.


En familieweekend er en helt speciel begivenhed for os alle. Allermest fordi vi får lov til at dele vores efterskole med jer forældre og give jer et indblik i vores hverdag.

Kom og oplev efterskolen på slap line


Selvfølgelig skal I som forældre også have lov til at opleve, hvad det vil sige at gå på efterskole. Også når vi slapper af, når vi spiser, og når vi gakker ud. Derfor inviterer vi jer til familieweekend to gange i løbet af skoleåret typisk i begyndelsen af skoleåret og ved juletid.

I løbet af en familieweekend sker der mange forskellige ting, og vi sørger for aktiviteter for alle. I er meget velkomne til at blive og overnatte. Det giver jer som familie en unik mulighed for at opleve et anderledes efterskoleophold sammen. Samtidig med at I har oplevet skolens medarbejdere, de andre elever og måske jer selv på slap line.

En eventyrlig weekend


Fortalt af Dorte og Kim

Der var engang en familie fra Sønderjylland, som havde en søn og en datter. Denne datter gik på efterskole i Nørre Åby. I weekenden den 13.-14. september drog familien på forældreweekend på Nørre Åby Efterskole.

Vi var spændte, vi havde ingen anelse om, hvad denne weekend skulle indebære. Først og fremmest glædede vi os til at være i de omgivelser, vores datter færdes i til hverdag. Hvad der kom ud over det, ville bare være en oplevelse.

Og det blev en oplevelse.

Det var en eventyrlig weekend, såvel i overskrift som i oplevelse.

Vi ankom til skolen ved frokosttid, og efter Kents velkomsttale fik vi serveret en fin frokost. Ved 13-tiden skulle vi alle samles i ”Grundtvig” og høre om weekendens program.

Der var indbudt til ”Den eventyrlige efterskole”, og det blev et eventyr.

Eventyret – det var deltagerne. Vi skulle selv være eventyrlige, optræde eventyrligt, synge eventyrligt, spille eventyrligt, digte eventyr og opholde os i eventyrlige lokaler.

Der var frit valg indenfor disse områder.

I vores lille familie valgte vi at prøve at optræde eventyrligt og spille eventyr.

I gruppen ”optræde eventyrligt” arbejdede vi med akrobatik. Hele eftermiddagen gik med at prøve, hvor grænsen for eventyret gik.

Vi slog kolbøtter i hjul, lavede pyramider, heldigvis var der deltagere i alle vægtklasser, jonglere med tallerkener på pinde, og det er utroligt, hvad man kan, når bare man øver sig.

Den anden del af familien ”optrådte i et eventyr” frit digtet efter ”Den lille rødhætte”. Der var både gamle koner, sultne ulve, søde piger, vilde teenagere og alvorlige jægere.

Fra andre steder på skolen lød der trommer, bas og guitarsoloer blandet med sang og høje råb.

Der kom folk bærende på store buketter af farvestrålende blomster og grene. Og det var selvfølgelig en hemmelighed, hvad det skulle bruges til.

Vi øvede, snakkede og grinede hele eftermiddagen.

Da eftermiddagen var gået, fik vi en eventyrlig middag. Flot serveret i eventyrligt pyntede lokaler. Jeg tror, der var en have eller to, der stod lidt tomme efter ”den eventyrlige dekorationsgruppes” blomsterrov.

Så var det tid til, at alle skulle vise hinanden, hvad der var kommet ud af eftermiddagens strabadser.

Også i dette lokale var der skabt rammer for en eventyrlig oplevelse med mørke og stearinlys, grene og blomster. Det var bare flot.

Aftenens konferencier var Jacob. Han ledte alle flot igennem et program, der bestod af sang, musik og dans, akrobatik, teater og fortælling. Alle havde noget at vise, og mange havde prøvet noget, de aldrig havde gjort før eller drømt om, at de kunne gøre. Og se, det er jo også et eventyr, at begive sig ud i noget ukendt.

Midt i det hele, da rummet summede af alt det, deltagerne kunne, fandt Kent også anledning til at vise, at der også er lidt eventyr i en skoleleder. Han indtog scenen med et flot stepnummer. Det fik han behørigt bifald for.

Ved 23-tiden var vi alle møre og trætte og blev sødt budt godnat i de opredte senge af huslæreren.

Næste morgen var der morgenmad og ivrig snak med de nye bekendtskaber, som også vi forældre havde gjort under gårsdagens bestræbelser og oplevelser.

Så skulle der gøres rent og ryddes op. Alle hjalp til, så det var hurtigt overstået.

I løbet af formiddagen var der spil og lege i gymnastiksalen og på græsset. Vi fik igen en sjov oplevelse i at prøve kræfter, smidighed og hurtighed med børn og voksne.

Ved 11- tiden var alt forbi, og det var blevet tid til at tænke på at sige farvel til vores store pige.

Invitationen lovede en ”EVENTYRLIG WEEKEND”, og det holdt. Men den blev eventyrlig på en anden måde, end vi havde forventet. Vi blev lukket ind i en verden, som vores store pige færdes i til hverdag. En hverdag med udfordringer, opgaver, snak og en lille smule grænseoverskridelse (hvis man tør).

Det var dejligt at få lov til at opleve efterskolens rammer og personalet. Det er en oplevelse og et minde for både os og vores børn. Der var noget at fortælle om i skolen og på arbejde næste dag. Det skal Nørre Åby Efterskole og personale have tak for.