Hvad koster et efterskoleophold, og hvor meget giver staten i støtte? Få klar besked her.
Det afhænger af familiens indkomst to år tilbage og antallet af hjemmeboende børn. Her får du en oversigt med eksempler på tre familier og deres pris på et efterskoleophold for skoleåret 17/18.
Familie med årsindtægt på 400.000 og to hjemmeboende børn
Skolens ugepris: 2400 (x 42 uger) 100.800 kr.
Indmeldelsesgebyr: 2.000 kr.
Fratrukket indkomstbestemt statslig elevstøtte 1.178 kr. (x 42 uger): -49.476 kr.
Samlet egenbetaling: 53.324 kr.
Familie med årsindtægt på 600.000 og to hjemmeboende børn
Skolens ugepris: 2400 (x 42 uger) 100.800 kr.
Indmeldelsesgebyr: 2.000 kr.
Fratrukket indkomstbestemt statslig elevstøtte 966 kr. (x 42 uger): -40.572 kr.
Samlet egenbetaling: 62.228 kr.
Familie med årsindtægt på 800.000 og to hjemmeboende børn
Skolens ugepris: 2400 (x 42 uger) 100.800 kr.
Indmeldelsesgebyr: 2.000 kr.
Fratrukket indkomstbestemt statslig elevstøtte 714 kr. (x 42 uger): -29.988 kr.
Samlet egenbetaling: 72.812 kr.
Har du brug for en mere præcis beregning af jeres personlige økonomi?
På efterskoleforeningens hjemmeside finder du en beregner, hvor du kan beregne en mere præcis beregning for lige præcis jeres families økonomi og prisen for et efterskoleophold.
Stil spørgsmål og mærk efter
Det er en stor beslutning, når I som familie står og skal vælge efterskole. Der er heldigvis rigtig mange efterskoler her i landet. Men det kan derfor også være vanskeligt at vurdere, hvad der gør den ene efterskole bedre end den anden. Det handler i virkeligheden om at vælge med hjertet. Spørg jer selv, om det føles rigtigt, og om det føles trygt.
Stil så mange spørgsmål som overhovedet muligt. For det gælder om at vide, hvad I går ind til. Besøg skolen, læs skolens værdigrundlag og kontakt efterskolen med de spørgsmål, I måtte have. Ingen spørgsmål er for store eller for små at stille. Her på Nørre Åby Efterskole svarer vi hellere end gerne på alle dine spørgsmål.
Vær opmærksom på udgiften “egenbetaling”
Stil så mange spørgsmål som overhovedet muligt. For det gælder om at vide, hvad I går ind til. Vi anbefaler dig at spørge ind til “egenbetaling”, før I som familie vælger en efterskole. På mange efterskoler skal I betale for rejser, skoletrøjer, sportstøj og udstyr. Det er en ekstraudgift, der kommer som en ubehagelig overraskelse for mange.
Hos os er alt inkluderet i den faste ugepris med undtagelse af de elever, der vælger at tage Padi Open Water dykkercertifikatet, og de elever, der vælger at arbejde med sølv i skolens smykkeværksted (skolen betaler for kobber og bronze).
Alle elever er i samme båd uanset økonomi
Det er vigtigt for os på Nørre Åby Efterskole, at alle er i samme båd. For det er vi. Altså i samme båd. Ingen må føle, at de står udenfor fællesskabet på grund af økonomiske forhold. Derfor har vi ikke store økonomiske udgifter gemt i posten “egenbetaling”.
Skoleåret er et fælles projekt. Når det er sagt, så holder vi af forskelligheder og mærkeligheder - og vi kommer forskellige steder fra med de styrker og svagheder, der følger med det. Heldigvis for det.
Hvad får man for pengene på Nørre Åby Efterskole?
- En uges skitur til Østrig
- Udlandstur til Berlin
- Spændende musiklokale med eget studie
- To fodboldbaner + miniarena med kunstgræs
- Medielokale med helt nye iMacs
- Flotte og store kreativlokaler (syning, design, kunst mv.)
- Gratis træningsrum med helt nye maskiner
- Minibiograf
- Stort dramalokale med tilhørende sminkerum
- Gode dansefaciliteter
- Spændende emnedage
- Festivaler (musikfestival & ’NÅE-Anderledes’-festival)
- En skoletrøje
- En masse spændende linjefag at vælge imellem
- Weekender fyldt med sjove aktiviteter
- Seks måltider om dagen tilberedt af vores fantastiske efterskolekøkken
- Ture ud af huset
- Medansvar (med plads til skøre idéer)
- …og meget, meget mere
Statsstøtte - tilskud til efterskole
Når I har indmeldt barnet på Nørre Åby Efterskole, modtager i et skema cirka et halvt år før skolestart. Skemaet består af to dele - den første del til den kommende efterskoleelev og den anden del til forældrene. I skemaet skal du blandt andet oplyse, hvor dit barn tidligere har gået i skole, og hvor mange børn under 18, der bor hjemme. Når I har udfyldt begge skemaer, skal I sende dem retur til os. Skemaet giver SU-Styrelsen lov til at indhente oplysningerne om indkomstforhold. Og det er alt, hvad du behøver at foretage dig for at modtage tilskud til efterskoleopholdet.
Vær opmærksom
Tilskuddet bliver beregnet på baggrund af familiens indkomst 2 år før skolestart (og er lig med bruttoindkomst efter AM bidrag).
Hvis I er separeret, er det som regel indkomstgrundlaget for den af jer, der har barnet boende, der skal bruges. Ring til os, hvis I har spørgsmål i forhold til dette.
I får typisk besked på, hvor meget I nøjagtigt får i tilskud fra staten i løbet af april måned og altså cirka fire måneder før skolestart.