God vejledning kræver et tæt samarbejde


Efterskoleelever står med store valg i forhold til deres fremtidige uddannelse. Derfor står vi klar med grundig og varieret vejledning tilpasset hver enkelt elev.

Flere voksne står klar til at vejlede og støtte dit barn


Her på Nørre Åby Efterskole har vi flere voksne, der tager sig af uddannelsesvejledningen. Dit barns kontaktlærer og skolens uddannelsesvejledere. Det er desuden vigtigt for os at inddrage jer som forældre i samarbejdet, og vi informerer jer derfor om vejledningsforløbet. Det giver et godt team omkring beslutningsprocessen for eleven.

Kontaktlæreren har tre-fire vejledningssamtaler med eleven. Hvis der er behov for yderligere vejledning, vil vores skoles uddannelsesvejleder træde til. Alle elever, der er afklaret i forhold til deres valg af uddannelse, bliver selvfølgelig klædt på til at kunne søge den ungdomsuddannelse, de har besluttet sig for.

Et varieret og personligt vejledningsprogram i løbet af efterskoleåret


I løbet af skoleåret holder vejlederne flere forskellige vejledningsaktiviteter for eleverne på efterskolen.

Vi har den almindelige og individuelle vejledning. Eleverne er altid velkomne til at henvende sig med spørgsmål og få personlig vejledning hos kontaktlæreren eller uddannelsesvejlederne i løbet af skoleåret.

Derudover har vi en række fælles vejledningsaktiviteter. For eksempel afholder vi jobkarrusellen. Her inviterer vi nogle forældre til at komme og fortælle om deres job. Vi har også ung-til-ung-vejledning. Her kommer tidligere elever og fortæller om deres ungdomsuddannelse. Vi får også besøg af forskellige ungdomsuddannelser som for eksempel HF Søfart og Syddansk Erhvervsskole. Derudover laver vi i 10. klasse brobygning med ungdomsuddannelserne i vores lokalområde. Det giver eleverne bedre mulighed for at vælge og gennemføre en ungdomsuddannelse.