Forbered dig på at arbejde med blandt andet digte, retstavning og hashtags i samme fag. Og ja – på samme tid.


I danskundervisningen tager vi fat i emnerne på mange forskellige måder. Og så går vi i dybden med emnet, med forfatteren eller genren. For at lære at forstå, hvad der bliver sagt, skrevet og sunget.

Vi vil gerne klæde dig godt på til resten af verden i dansk


Vi vil gerne klæde dig på i dansk. Helt grundlæggende vil vi gerne med danskfaget give dig mulighed for at kunne tale, læse, skrive og lytte til dansk, så du er i stand til at opfatte, vurdere og udtrykke dig selv så varieret, at du kan tilpasse det til din og andre menneskers situation.

Vi vil gerne pakke noget dannelse i din rygsæk


Som dansklærere arbejder vi også med dannelsesaspektet. Det er vigtigt. Og en central del af det at gå på en efterskole som vores. Det er helt konkret sådan noget som at kunne analysere, sammenligne og debattere tekster i klassen. At lære at formulere det, du forstår og ikke forstår - og ikke mindst at stille spørgsmål, danne holdninger og tage stilling til vores eksistens, vores samfund og vores fællesskab.

Novellen, Snapchat og maleriet


Alle genrer og kommunikationsmedier er spændende. Og du har helt sikkert din egen favorit. Vi arbejder med de klassiske skrevne genrer som novellen, romanen, digtet og artiklen. Derudover tager vi også fat i malerier, film, radio og reklame. Vi læser og ser både nyt og gammelt.

Desuden tager vi også fat i de konstant nye former for medier og kommunikationsformer, der findes. Og ja, vi kigger på dig, Snapchat og dig, tilfældig artikel fundet på Google. Vi elsker nye medier. Vi elsker de sociale medier og alle de nye tekster, der hver dag bliver udgivet. Det kræver bare, at vi lærer at forholde os kritiske til indholdet. Det lærer vi i dansk på Nørre Åby Efterskole.