Savner du et sted, hvor du kan udfolde dit kunstneriske potentiale?


Har du en indre trang til at skabe unikke og kreative ting med dine hænder? Så er den kreative linje på Nørre Åby Efterskole noget for dig.

Udfyld dit kunstneriske potentiale


Som elev i 10. klasse har du på Nørre Åby Efterskole mulighed for at vælge den helårlige kreative linje i stedet for tysk eller fysik/kemi. På den kreative linje handler det ikke om at finde det rigtige facit, men om at udfylde dit kunstneriske potentiale.

På den kreative linje starter vi altid med at lære de grundlæggende teknikker. Det giver dig en kæmpe frihed til at skabe lige præcis det, du har lyst til.

Her er nogle af de ting, vi laver på den kreative linje:

Læder


Når du arbejder med læder på den kreative linje, starter du med de helt enkle ting i læder som for eksempel bælter og armbånd. Det gør dig fortrolig med arbejdsprocesserne som fremstilling af mønster, udskæring, farvning, prægning, syning og efterbehandling. Når du har styr på disse processer, kan du gå i gang med nogle af de større ting som eksempelvis punge, tasker og bogomslag.

Smykkedesign


Vi er også vilde med smykkedesign her på efterskolen. Du kan selv skabe dine egne kreative designs. Vi har mange forskellige slags materialer. Vælg mellem sølv, bronze, kobber, sten, perler, læder, skind, fjer og meget andet. Det er stort set kun din fantasi, der sætter grænsen. Bliver du helt opslugt af smykkedesign, kan du også vælge smykkedesign som linjefag.

Tegning


Måske har du 100% styr på din streg, eller måske har du lidt svært ved det. Vi tager udgangspunkt i dit niveau og hjælper dig med at finde din streg og din stil. Du arbejder med forskellige teknikker og lærer, hvordan du ser på ting og får de detaljer med, der gør tegningen så realistisk som overhovedet muligt.

Udover smykkedesign, læder og tegning arbejder vi med mange andre kreative ting på den kreative linje. Vi kan blandt andet nævne ler, installationskunst og DIY. Vi kommer vidt omkring sammen med dig på den kreative linje på Nørre Åby Efterskole.